Ana akeh jinis cacat. Cacat minangka kondisi sing ngowahi cara bagean awak bisa dienggo. Cacat bisa mengaruhi cara wong urip lan sesambungan karo jagad sekitar. Cacat bisa dadi mental utawa fisik lan bisa katon utawa ora katon.

Luwih saka milyar wong urip kanthi sawetara cacat. Informasi babagan macem-macem cacat ing bayi, bocah cilik, bocah, lan remaja bisa dadi rumit. We offer informasi ing spektrum lengkap cacat ing anak, kalebu telat pembangunan, ora duwe kabisan learning lan kelainan. Nalika iki dudu dhaptar lengkap kabeh cacat, kita pengin nyorot sawetara cacat sing luwih umum.

KACAD TAMBAHAN

Kelainan Perawatan-Defisit / Hyperactivity (ADHD)

ADHD minangka kelainan neurodevelopmental ing ngendi wong sing didiagnosa bisa nuduhake pola ora nggatekake, impulsivitas, ora bisa njagong, kontrol dhiri sing ora apik, lan masalah fokus sing bisa nyebabake tantangan tambahan ing kantor, omah, utawa sekolah. 

Buta/Tunanetra

Cacat visual minangka kelangan sebagian utawa lengkap saka indra penglihatan utawa paningal.

Cerebral Palsy (CP)

Cerebral Palsy minangka kelainan motorik, biasane ana nalika lair, sing mengaruhi gerakan, koordinasi, otot, postur, lan katrampilan motorik. Cerebral Palsy minangka kondisi seumur hidup sing ora ana tamba. Pangobatan kasedhiya kanggo ningkatake fungsi motor lan kualitas urip.  

Central Auditory Processing Disorder (CAPD)

CAPD minangka kondisi nalika otak angel ngolah informasi sing ditampa dening kuping. Kahanan iki bisa nyebabake tantangan kanthi ngrungokake efektif ing setelan sing rame utawa rame lan bisa nyebabake kinerja ing kantor, sekolah, utawa omah.    

Budheg-Wuta

Budheg-Wuta yaiku istilah sing digunakake kanggo njlèntrèhaké wong sing kelangan sebagian utawa lengkap saka pangrungu lan sesanti. 

Down Syndrome

Sindrom Down minangka kondisi genetik nalika wong lair kanthi kromosom ekstra. Kromosom minangka bagéan saka sel sing ngandhut DNA. Kromosom ekstra iki nyebabake beda ing perkembangan mental lan fisik.    

Kelainan Spektrum Alkohol Fetal (FASD)

FASD minangka klompok kelainan sing disebabake dening alkohol nalika meteng ibu. Tantangan seumur hidup sing ana gandhengane karo FASD beda-beda banget lan bisa uga kalebu keterlambatan perkembangan, gangguan intelektual, kelainan fisik, cacat lair, masalah sinau, lan tantangan prilaku. 

Gangguan Pemrosesan Sensori (SPD)

SPD minangka kondisi ing ngendi otak angel nampa lan mangerteni informasi sing dikumpulake saka indra awak - pangrungu, ndeleng, ngicipi, mambu, ngrasa, lan kesadaran awak. Iki bisa nyebabake wong sing didiagnosis SPD dadi sensitif banget marang lingkungane utawa golek stimulasi sensori sing berlebihan.    

Injeksi Otak Traumatik (TBI)

Cedera Otak Trauma minangka kategori cacat permanen utawa sementara sing nyebabake fungsi normal otak amarga ciloko ing otak. 

Cacat Visual lan/utawa Pangrungu

Cacat pangrungu yaiku kelangan sebagian utawa lengkap indera pangrungu utawa swara. 

Ndhaptar kanggo nampa acara paling anyar, warta lan sumber daya.

Ayo Dolan

Jaringan Induk WNY
1021 Broadway Street
Buffalo, NY 14212

Contact Us

Garis Dhukungan Keluarga:
Inggris – 716-332-4170
Espanol - 716-449-6394
Bebas Pulsa - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org