Може 5, 2022 in Новости во заедницата, Пречки во развојот, Информации и ресурси

Датуми на сесии на влезната врата за OPWDD (достапни сесии на англиски и шпански)

Ова се следните датуми за сесии на влезната врата со канцеларија за луѓе со развојни…
Прочитај повеќе
Може 4, 2022 in Коронавирус, Пречки во развојот, Информации и ресурси

Потребен е придонес од семејството/негувателите на поединци со IDD за одговорот на Њујорк на СОВИД-19

Знаеме дека луѓето со ИДД и членовите на семејството се соочија со уникатни предизвици за време на пандемијата. …
Прочитај повеќе

Поддршка на семејствата и професионалците за зајакнување на поединците со попреченост да го достигнат својот целосен потенцијал.

Мрежата на родители на WNY е непрофитна агенција која обезбедува образование и ресурси за семејствата на поединци со посебни потреби (раѓање до зрелоста) и за професионалци.

Обезбедуваме поддршка и едукација 1-на-1 преку ресурси, работилници и групи за поддршка за да им помогнеме на семејствата на лицата со попреченост да ја разберат нивната попреченост и да се движат низ системот за услуги за поддршка.

Донирајте

Изјави за нас

"
Латоја Рансел

"Едноставно е неверојатно да се види сета оваа страст што е прикажана за работите што сакаме да ги видиме да се случуваат во областа WNY што влијаат на заедницата со посебни потреби."

"
Мишел Хорн

"Програмата Parent Leadership навистина ми помогна да се поврзам и да создадам пријателска и семејна врска со другите родители кои имаат деца со попреченост."

"
анонимни

"Часовите ми даваа знаење и храброст да бидам застапник на ќерка ми. Многу добро и оди. Таа живее во групен дом, работи три дена во неделата во Cantalician Workshop и оди на дневен одмор два дена во неделата."

Престојни настани

Не е пронајден настан!
Оптоварување повеќе

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org