Однесувањето е начинот на кој постапуваме како одговор на различни ситуации и/или средини.

Секое однесување е комуникација. Измената на предизвикувачките однесувања започнува со разбирање на она што се пренесува преку однесувањето.

Однесувањето е опсег на дејства што ги има човекот како одговор на различни ситуации и луѓе. Однесувањето е форма на комуникација што се користи за изразување мисли, емоции, желби, потреби и намери. Предизвикувачкото однесување е шема на дејства што негативно влијаат на способноста за функционирање на училиште, работа или дома. Ресурсите подолу може да бидат корисни за родителите или старателите кои се загрижени за однесувањето на нивното дете. Мрежата на родители на WNY нуди услуги за поддршка на однесувањето за деца кои се подобни за Канцеларијата за луѓе со пречки во развојот (OPWDD) кои живеат во Западен Њујорк.  

Линкови за ресурси

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org