Џули б.

Џули Барбер

секретар

Џули Барбер работи во People Inc. во последните 20 години и е клинички потпретседател. Барбер е лиценциран клинички социјален работник и дипломирала на Универзитетот во Бафало со магистерски студии по социјална работа. Џули, исто така, служи како член на одборот за Опциите за обновување направени лесно. Таа има страст да им служи на другите и да им помага на поединците да тргнат на вистинскиот пат.

Тим Болинг

Тим Болинг

Тим е директор за филантропија во здравствениот центар на заедницата Ерихо Роуд. Покрај обезбедувањето одлична медицинска нега, Џерихо Роуд разви широк спектар на програми за развој на заедницата, обидувајќи се да одговори на потребите на оние на кои им служат похолистички. Тој живее во Норт Бафало и е татко на посвоено дете со посебни потреби.

 

Мајк В.

Мајкл Кардус

Ко-претседавач

Мајкл Кардус е независен специјалист за организациски развој и работи со компании ширум светот во последните 15 години. Кардус претходно помина 10 години работејќи со грантови Get Set за градење на капацитети за развој на организацијата меѓу WNY. Мајкл е еколошки активист и горд татко на две близнаци! Мајк има страст да го зголеми застапувањето, вклученоста и гласот на родителите, старателите и најблиските на оние со I/DD. На синот на Мајкл му е дијагностицирана церебрална парализа.

чариза

Шарис Кобс

Чарис Кобс моментално е програмски менаџер во Saving Grace Ministries Inc. и е во агенцијата од 2009 година. Шарис дипломирал на Државниот колеџ Бафало и претходно работел во The Arc и OLV Charities. Таа сака да работи со луѓе и да работи во полето на човечки услуги. Нејзината цел е да помогне барем на 1 лице дневно и да направи разлика во нивните животи. Шарис е мајка на дете со попреченост и има страст да им помага на родителите истомисленици кои имаат и деца со посебни потреби.

Даска - Кристин Дудек

Кристин Дудек

Претседател

Кристин Дудек е сертифициран наставник за специјално образование и моментално началник за поддршка и информации за учениците во централниот училишен округ во градот Саламанка. Таа има повеќе од 22 години искуство во различни капацитети за работа со семејства и студенти со посебни потреби од раѓање до 21 година и повеќе. Таа, исто така, моментално е засегната страна во Олбани во врска со претстојните регулативи од Дел 200.

Мишел

Мишел Хартли-МекАндру

Мишел Хартли-МекАндру е медицински директор и привремен шеф на одделот во амбулантски центар во детската болница Оишеј во Центарот за развојна педијатрија и рехабилитација Роберт Ворнер. Таа, исто така, работи во Центарот за аутистичен спектар на нарушувања на Фондацијата за деца еснаф како медицински директор. Мишел е сертифицирана за педијатрија и детска неврологија и има неколкугодишно искуство во евалуација и дијагностицирање на деца со нарушувања од спектарот на аутизам и други пречки во развојот. Мишел е страсна за поддршка на родителите, семејствата и пациентите за да им помогне да напредуваат во заедницата и во нивниот секојдневен живот бидејќи „родителството е патување“.

jill

Џил Џонсон

Благајник

Џил Џонсон е партнер за Lumsden & McCormick, LLP и е во компанијата од 2002 година. Таа првенствено работи во областа на здравството и човечките услуги, како и бенефиции за вработените и недвижен имот. Џил е вклучена во неколку различни организации како што се Здружението за финансиски менаџмент за здравствена заштита, Бирото за подобар бизнис во државата Њујорк, Услуги за возрасни и деца Господар на животот и Советодавниот комитет за сметководство на УБ. Џил сака да работи со различни организации за да помогне во постигнувањето на нивните организациски и финансиски цели за да се осигура дека можат да ја продолжат својата мисија.

Ким

Ким Клима

Ким Клима е службеник за банкарска безбедност во банката Еванс. Ким има 18 години различно банкарско искуство, како што се искуство со управување со филијали и искуство со физичка безбедност и измама. Таа има диплома на колеџот D'Youville за бизнис менаџмент. Ким сака да може да им помага на другите на кој било начин. Ким има огромна страст за кампување и поминување квалитетно време со своето семејство. Таа е родена во Бафало и е тврдоглав фан на Бафало Билс и Саберс! Ким е мајка на дете со посебни потреби.

Аманда Њутн

Аманда Њутн е помошник окружен обвинител во округот Алегани во Њујорк. Таа е АДА со округот Алегани околу 20 години. Дипломирала со диплома по политички науки со малолетник во трговија на Универзитетот Нијагара. Таа отиде на Универзитетот на Правниот факултет во Бафало и беше примена во барот на државата Њујорк во 2004 година. Таа е исклучително активна со ИМКА за да помогне во поттикнувањето инклузивно програмирање. Таа е вклучена во Програмата за лидерство на серијата за зајакнување на семејството на Parent Network. Таа сака атлетика и тренирање софтбол. Аманда е родум од Бафало и има 2 деца, едното со посебни потреби.

Џејсон стр.

Џејсон Петко

Џејсон Петко е супервизор на Услугите за поддршка на студентите за медицинско отсуство и настава за дома во јавните училишта во Бафало. Тој претходно беше директор за образование во Beyond Learning Center, дефектолог 7 години и помошник-директор и директор 10 години во приватно училиште за специјално образование. Џејсон објави работа за тоа како учениците ја толкуваат политиката и исто така стои во одборот за 853 Коалиција на училишта. Џејсон има желба да ги зближи луѓето за да ги реши проблемите.

летиција

Летиција Томас

Летиција Томас служи како помошник-декан за различности на Факултетот за инженерство и применети науки (SEAS) на Универзитетот во Бафало (УБ). Д-р Томас е член на различни професионални организации вклучувајќи го Американското здружение за инженерско образование (ASEE), Американското здружение на универзитетски жени (AAUW), западен Њујорк STEM HUB и Националното здружение на застапници на програмата за мултикултурно инженерство (NAMEPA). Д-р Томас е почестен со неколку награди, меѓу кои: Наградата за менторство за 2016 година од Институтот за истражување и едукација на УБ за жени и род; Добитник на награда за извонредно советување за 2012 година во категоријата Администратор за академско советување од Националната асоцијација за академско советување (NACADA); и Канцеларската награда за извонредност во професионалната служба, од Државниот универзитет во Њујорк (SUNY).

Даска - Бред Вотс

Бредфорд Вотс

Бредфорд Р. Вотс, координатор за односи со заедницата во People Inc. доби магистер по теорија на комуникација од SUNY Бафало држава. Тој е страстен за услуга на заедницата. Г-дин Вотс служи во одборите за Урбаната лига на Бафало, можностите за домување се изедначени и е претседател на Советот на заедницата на населбите Бафало Промис. Во неговите други услужни напори; тој е хонорарен ментор на студенти по ESL во одделот за образование на возрасни во Бафало како ментор за колеџот на заедницата Ири, и служи како свештеник на NYS преку неговата црква Dayspring Church of God of Prophecy во Бафало. Бред е баба и дедо на децата кои добиле услуги за рана интервенција.

Пријавете се за да бидете дел од одборот.

апликација

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org