Дали вашето дете има проблеми со учењето? Дали вашето дете има потешкотии на училиште што го попречуваат неговото учење?

Разговарајте со наставникот на вашето дете или со други професионалци во училиштето кои можат да помогнат да се одлучи каква поддршка може да биде потребна. Откако ќе се испробаат сите потпори во училницата, можеби е време да се погледне во Специјалното образование.

Што правите ако на вашето дете му треба дополнителна помош за да биде успешно во училиште, но не се квалификува за Специјално образование? Прашајте за планот 504! Овој план развива сместување и услуги кои се неопходни за вашето дете целосно да учествува во нивното образование.

Линкови за ресурси

Дефектолошка

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org