Оваа програма нуди бесплатни групи за поддршка на семејството и старателите

Тие обезбедуваат добредојдена средина за згрижувачите на лица со сомнителна или дијагностицирана попреченост да се сретнат, да споделуваат искуства, да поставуваат прашања, да научат за достапните ресурси и да добијат поддршка.

Ве молиме контактирајте на 716/332-4170 или info@parentnetworkwny.илиg за повеќе информации.

ДОСТАПНИ ГРУПИ ЗА ПОДДРШКА

Групи за поддршка

Групата за семејство/негувател им дава можност на луѓето да споделат лични искуства и чувства, стратегии за справување или информации од прва рака за попреченостите и ресурсите.

Преземете флаер за список на достапни групи за поддршка

Врската - Семејна и негувачка група на WNY

Дали сакате да се чувствувате помалку преоптоварени или да чувствувате чувство на припадност? Добијте ја потребната поддршка од родителската мрежа на WNY, Empower и другите членови на групата!

Преземете флаер за повеќе детали

CHQ Група за поддршка на семејство/негувател на деца со посебни потреби

Поддршка за родителите, членовите на семејството и старателите на деца со посебни потреби. Поврзете се со другите родители и старатели додека се изразувате без осудување.

Преземете флаер за повеќе детали

Чарла Кон Носотрос

¡Únase a nosotros para obtener respuestas a sus preguntas e inquietudes!

Одговори на претпазливите... Транзиции, Образование Специјални и Дискапацидади, Придружни, Повторни технолошки во Бафало и подобрена тема за дискусија.

Folleto de descarga

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org