Дали вашето дете се мачи на училиште и не сте сигурни зошто?

Причината може да биде попреченост во учењето. Сфатете го тоа како јаз помеѓу она што би го очекувале од вашето дете и она што всушност може да го направи. Понекогаш познати како невидливи попречености, попреченоста во учењето влијае на тоа како функционира мозокот на една личност - како ги обработува информациите во области како читање, пишување и математика.

Попреченоста во учењето може да се опише како нарушување поврзано со многу специфичен процес на мозокот кој влијае на учењето на одреден начин како што се читање, пишување или математика.

Линкови за ресурси

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org