Билтени за родителска мрежа

Билтен за однесување:

Ментално здравје и млади со попреченост (РЕВИЗИРАНО) – 2 мај 2021 година
Ментално здравје и млади со попреченост - 3 мај 2021 година
Права за сексуално и репродуктивно здравје – 26 април 2021 година
Сексуално здравје и дигитални медиуми - 19 април 2021 година
Сексуална согласност - 12 април 2021 година
Здрави односи и граници - 5 април 2021 година
Важноста на зборувањето за сексуалното здравје - 29 март 2021 година
Содржина на разговори за сексуално здравје – 22 март 2021 година
Рани и често - Разговори за сексуално здравје - 15 март 2021 година
Сексуален развој – 8 март 2021 година
Ограничени или ограничени интереси - 1 март 2021 година
Проактивни стратегии – 22 февруари 2021 година
Застанување пред предизвикувачки однесувања - 8 февруари 2021 година
Што да се прави со податоците за однесувањето – 1 февруари 2021 година
Следење предизвикувачко однесување – 26 јануари 2021 година
Однесувањето е комуникација – 11 јануари 2021 година
Поддршка на браќата и сестрите - 4 јануари 2021 година
Изработка на најдоброто од празниците за време на пандемија - 4 јануари 2021 година
Тешкотии со одржување на фокус и внимание - 30 ноември 2020 година
Борби за моќ – 23 ноември 2020 година
Селективност на храна - 16 ноември 2020 година
Длабоко дишење: Како функционира - 9 ноември 2020 година
Позитивно засилување – 2 ноември 2020 година
Плашлив Ноќта на вештерките - 26 октомври 2020 година
Што е брзина на обработка? – 19 октомври 2020 година
Работна меморија - 12 октомври 2020 година
Извршна функција - 5 октомври 2020 година
Самоповредливи однесувања - 28 септември 2020 година
Социјално емоционално учење - 21 септември 2020 година
И на родителите кои се грижат за себе им треба пауза! – 14 септември 2020 година
Назад на училишна анксиозност - 1 септември 2020 година
Орална сензорна стимулација - 24 август 2020 година
Учење на далечина со попреченост - 10 август 2020 година
Самопочит и предизвици во однесувањето - 3 август 2020 година
Што се вештините за справување - 27 јули 2020 година
Meltdowns vs Tantrums - 20 јули 2020 година
Што се социјални вештини - 14 јули 2020 година
Повторувачки однесувања - Поставување прашања - 7 јули 2020 година
Проактивни стратегии – 2 јуни 2020 година
Обработка на седумте сетила – 26 мај 2020 година
Училишен совет и одбивање - 19 мај 2020 година

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org