Приватност

Вашата приватност е важна за родителската мрежа на WNY. Без разлика дали сте донатор, учесник на работилницата, волонтер, организација или партнер во заедницата, нашата посветеност да водиме бизнис чесно и да ја заштитиме вашата приватност е во срцето на нашата Политика за приватност. Ова известување ги објаснува нашите комуникациски политики и употребата на информации волонтирани од посетителите кои учествуваат во активности на нашата веб-локација, вклучително и давање донација, регистрација и е-пошта и редовна кореспонденција по пошта.

Нашите комуникации

Од посетителите на parentnetworkwny.org може да се бара да го дадат своето име, телефонски број и валидна адреса на е-пошта кога прават донација, се регистрираат за работилница, се регистрираат за нашиот билтен или контактираат со нас преку формулар за контакт. Матичната мрежа на WNY никогаш нема да ја сподели, продава или изнајмува својата листа на матична мрежа на учесници во WNY на која било друга организација.

USPS: Матичната мрежа на WNY, периодично користи редовна пошта за испраќање на нашиот календар и други соопштенија. Сепак, нашиот примарен начин на комуникација е преку е-пошта и објави на веб-страници. Ако сакате да престанете да добивате кореспонденција по пошта, ве молиме известете не преку е-пошта на info@parentnetworkwny.org или јавете се на 716-332-4170.

Е-пошта: Ако ја користите нашата контакт форма или се регистрирате за да го добивате нашиот билтен, можеби ќе треба да наведете имиња, е-пошта, телефон и порака. Може да добиете електронска потврда од нашиот трговец од трета страна, MailChimp, за да го потврдите ова барање. Матичната мрежа на WNY, може периодично да контактира со своите посетители за настани и/или иницијативи во календарот. Вашата приватност е важна и вашите информации нема да бидат споделени.

Регистрација за работилница: Ако се регистрирате за работилница, можеби ќе треба да наведете имиња, е-пошта, телефон, име на детето, училишна област, возраст, агенција и како слушате за нас. Може да добиете електронска потврда од нашиот трговец од трета страна, Click & Pledge или MailChimp, за да го потврдите ова барање. Матичната мрежа на WNY, може периодично да контактира со своите посетители за настани и/или иницијативи во календарот. Вашата приватност е важна и вашите информации нема да бидат споделени.

донации: Матичната мрежа на WNY е непрофитна, добротворна организација формирана според Дел 501(в)3 од Кодексот за внатрешни приходи на САД. Донациите за родителската мрежа се одбиваат од данок како добротворни придонеси за целите на федералниот данок на доход на САД.

Ако направите донација на родителска мрежа на WNY, ќе треба да наведете имиња, е-пошта, телефон, адреси и броеви на кредитни картички. Матичната мрежа на WNY, ги собира овие информации за да обезбеди соодветни признанија за донаторите и да им обезбеди на донаторите валидни потврди што се одбиваат од данок. Може да добиете електронска потврда или потврда од нашиот трговец од трета страна, Click & Pledge, доверлив добавувач на софтвер за регистрација и донација кој исто така користи технологија за шифрирање. Вашата приватност е важна и вашите информации нема да бидат споделени.

Пријавување/откажување: Ако навистина ни испратите информации со пополнување на кој било од формуларите на страницата, регистрирајќи се за настан или донација, ќе се пријавите и ќе бидете додадени на нашите списоци за е-пошта и мејлинг. Ако не сакате да добивате е-пошта или кореспонденција по пошта на USPS, можете или да се откажете кога пополнувате со штиклирање на полето „откажување“ на формуларите или „отпишете се“ на дното на која било е-пошта што ја добивате. За да се откажете од несуштинските е-пошта или пошта од матичната мрежа на WNY, известете не на info@parentnetworkwny.org или јавете се на 716-332-4170. Вашата приватност е важна и вашите информации нема да бидат споделени.

Анкети: Повремено, родителската мрежа на WNY може да побара од посетителите и учесниците да се вклучат во анкети. Учеството е целосно доброволно. Собраните информации ќе се користат за да се подобрат перформансите на веб-локацијата, да се измери задоволството на донаторите и да се поддржат целите на родителската мрежа на WNY. Вашата приватност е важна и вашите информации нема да бидат споделени.

Линкови: Нашата веб-страница содржи линкови до други веб-локации. Имајте предвид дека иако ги поставуваме овие врски со добра волја дека информациите дадени на овие страници се точни, ние не сме одговорни за политиката за приватност на овие други сајтови.

Промени во нашата Политика за приватност: Матичната мрежа на WNY го задржува правото да ја промени оваа политика секогаш кога ќе се смета за неопходно и без претходно известување. Доколку се направат промени, тие ќе бидат објавени на ова Известување за приватност со датумот на ревизија.

Како да контактирате со нас: Доколку имате какви било прашања или грижи за оваа политика за приватност, ве молиме јавете ни се на 716-332-4170 или контактирајте не на info@parentnetworkwny.org.

11 / 18 / 2014