застапување

Вклучувањето во образованието на вашето дете е меѓу најважните работи што можете да ги направите за да бидете сигурни дека вашето дете ќе ја добие поддршката што му е потребна во текот на нивната училишна кариера.

  • Вашето дете има право на бесплатно и соодветно јавно училиште.
  • Имате право да бидете дел од секоја одлука во врска со образованието на вашето дете, вклучувајќи го и процесот на откривање дали на вашето дете му требаат посебни услуги.
  • Треба да се запознаете со правата на вашето дете. Овие права се федерално определени со Законот за образование за поединци со посебни потреби (IDEA).
  • Вие најдобро го познавате вашето дете и вашиот придонес треба да се земе предвид во секоја прилика.

Јакнење на младите

Ги поздравуваме младите со попреченост и нивните способности!
Се прашувате каде е вашиот следен чекор во животот? Сакате да бидете дел од менувањето на животите на луѓето и да научите како да ги достигнете своите цели? Тогаш сте на вистинското место! Овде ќе најдете информации за тоа да се биде самозастапник, типови на работа, одење на факултет, движење и различни видови социјални активности.

  • Јакнење на младите – Дизајниран за младите и младите да ги споделат своите искуства и како се справиле, да се чувствуваат овластени со учење за теми кои директно ги засегаат нив и нивните пријатели и да најдат ресурси кои ќе им помогнат да ги совладаат предизвиците со кои се соочуваат кои влијаат на нивното ментално здравје.
  • Проект за зајакнување на младите – YEP ги ангажира младите луѓе преку образование засновано на заедницата, менторство, подготвеност за вработување и програмирање за збогатување за да им помогне да развијат вештини и да ги зајакнат врските со семејството и заедницата.

Пријавете се за да ги добивате нашите најнови настани, новости и ресурси.

Дојдете во посета

Матична мрежа на WNY
1021 улица Бродвеј
Бафало, NYујорк 14212

Контактирајте нѐ

Линии за семејна поддршка:
Англиски – 716-332-4170
Еспанол – 716-449-6394
Бесплатен - 866-277-4762
info@parentnetworkwny.org