Shëndeti dhe mirëqenia emocionale është aftësia për të orientuar në mënyrë efektive stresorët dhe sfidat e jetës së përditshme.

Shëndeti dhe mirëqenia emocionale është aftësia për të orientuar në mënyrë efektive stresorët dhe sfidat e jetës së përditshme. Ruajtja e tyreShëndeti operativ është po aq i rëndësishëm sa menaxhimi i shëndetit fizik.  Një paaftësi afatgjatë ose e rëndë për të përballuar mund të jetë një shenjë e një sëmundjeje mendore.  Ndonjëherë njerëzit përjetojnë shqetësime emocionale afatshkurtra - të tilla si një ndryshim i madh i jetës ose një incident traumatik. Tkëtu janë mjetet dhe burimet në dispozicion për t'ju ndihmuar ju ose familjen tuaj në kohë të vështira.

Shëndeti dhe Wellness

Shendeti mendor:

Mbrojtësit e Shëndetit Mendor të WNY – Ofron shërbime thelbësore jo-klinike që adresojnë nevojat e individëve, familjeve dhe komuniteteve që jetojnë me sëmundje mendore. 

Aleanca Kombëtare për Sëmundjet Mendore – Edukon dhe mbron për të përmirësuar jetën e njerëzve me sëmundje mendore dhe të njerëzve të tyre të dashur. 

Zyra e Shëndetit Mendor të Shtetit të Nju Jorkut – Programet dhe burimet e ofruara përmes Shtetit të Nju Jorkut.

Vetëdija:

211 – Burimet e shëndetit dhe mirëqenies në lagjen tuaj. 

HelpGuide – Ofroni udhëzime dhe inkurajim që ju nevojitet për të gjetur shpresë, për t'u motivuar, për të marrë përgjegjësinë për shëndetin tuaj mendor dhe për të filluar të ndiheni më mirë. 

I vëmendshëm – Burime që ndihmojnë për të pasur një mendje të shëndetshme dhe një mënyrë jetese të shëndetshme.  

Institutet Kombëtare të Shëndetit – Kompleti dhe burimet e mjeteve të Wellness Emocional.

Kujdesi Proaktiv:

ProActive Caring u krijua me Qendrën për Politikat e Plakjes dhe Aftësisë së Kufizuar në Kolegjin Mount Saint Mary si një partneritet midis ofruesve të shërbimeve dhe kujdestarëve të familjes, për t'ju mbështetur teksa kujdeseni për një person me nevoja të veçanta.

Kujdestarët shpesh e përshkruajnë veten si të ndjerë të stresuar ose të mbingarkuar nga ankthi për të ardhmen, nga gjykimet (ose mohimet) ose anëtarët e familjes dhe miqtë, nga burokracitë me të cilat duhet të përballen, nga presionet financiare dhe ndonjëherë edhe nga kujdesi për më shumë se një. anëtar i familjes.

Në fakt, streset që lidhen me të qenit kujdestar familjar i dikujt me aftësi të kufizuara intelektuale ose zhvillimore mund të jenë aq të mëdha sa nuk është e pazakontë që kujdestarët të prezantojnë veten dhe situatën e tyre me kujdestarët e tjerë në grup, të shpërthejnë në lot! Ndryshe nga programet e tjera mbështetëse, të tilla si kujdesi për pushimin, që mund të trajtojnë aspekte të caktuara të stresit të kujdestarit, Kujdesi ProAktiv synon t'ju ndihmojë të zhvilloni aftësitë e përballimit dhe të ndërtoni elasticitet ndaj stresit aktual dhe të ardhshëm.

Manuali elektronik ProActive Caring do t'ju udhëheqë përmes tetë moduleve dhe ushtrimeve shoqëruese që mësojnë strategji për të përmirësuar ndjenjën tuaj të mirëqenies dhe për të reduktuar stresin që përjetoni në rolin tuaj si kujdestar.

Ju urojmë mbarësi ndërsa filloni udhëtimin tuaj drejt shëndetit më të mirë fizik, mendor dhe emocional dhe drejt një jete më të gëzueshme dhe më të plotë.

Regjistrohuni për të marrë ngjarjet, lajmet dhe burimet tona më të fundit.

Eja Vizito

Rrjeti prindëror i WNY
Rruga 1021 Broadway
Buall, NY 14212

Na Kontaktoni

Linjat e mbështetjes familjare:
Anglisht – 716-332-4170
Espanol – 716-449-6394
info@parentnetworkwny.org