Mbrojtje

Përfshirja në edukimin e fëmijës suaj është ndër gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për t'u siguruar që fëmija juaj të marrë mbështetjen që i nevojitet gjatë gjithë karrierës së tij shkollore.

  • Fëmija juaj ka të drejtën për një arsimim publik falas dhe të përshtatshëm.
  • Ju keni të drejtë të jeni pjesë e çdo vendimi në lidhje me arsimimin e fëmijës suaj, duke përfshirë procesin e zbulimit nëse fëmija juaj ka nevojë për shërbime të veçanta.
  • Ju duhet të njiheni me të drejtat e fëmijës suaj. Këto të drejta janë të mandatuara në mënyrë federale nga Akti i Arsimit për Individët me Aftësi të Kufizuara (IDEA).
  • Ju e njihni fëmijën tuaj më së miri dhe kontributi juaj duhet të merret parasysh në çdo rast.

Fuqizimi i të Rinjve

Mirëpresim të rinjtë me aftësi të kufizuara dhe aftësitë e tyre!
Po pyesni veten se ku është hapi juaj i ardhshëm në jetë? Dëshironi të jeni pjesë e ndryshimit të jetës së njerëzve dhe të mësoni se si t'i arrini qëllimet tuaja? Atëherë ju jeni në vendin e duhur! Këtu do të gjeni informacione në lidhje me të qenit një vetë-avokat, llojet e punës, studimet në kolegj, lëvizjet dhe aktivitetet e ndryshme shoqërore.

  • Fuqizimi i të Rinjve – Projektuar për të rinjtë dhe të rinjtë që të ndajnë përvojat e tyre dhe mënyrën se si ia kanë dalë, të ndihen të fuqizuar duke mësuar rreth temave që prekin drejtpërdrejt ata dhe miqtë e tyre dhe të gjejnë burime për t'i ndihmuar ata të kapërcejnë sfidat me të cilat përballen që ndikojnë në shëndetin e tyre mendor.
  • Projekti për Fuqizimin e të Rinjve – YEP Angazhon të rinjtë përmes edukimit të bazuar në komunitet, mentorimit, gatishmërisë për punësim dhe programimit të pasurimit për t'i ndihmuar ata të zhvillojnë aftësi dhe të forcojnë lidhjet me familjen dhe komunitetin.

Regjistrohuni për të marrë ngjarjet, lajmet dhe burimet tona më të fundit.

Eja Vizito

Rrjeti prindëror i WNY
Rruga 1021 Broadway
Buall, NY 14212

Na Kontaktoni

Linjat e mbështetjes familjare:
Anglisht – 716-332-4170
Espanol – 716-449-6394
info@parentnetworkwny.org